A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicapofa Kedvessy

Feke Zoltán receptje

2020. július 31.
  • 4 db mangalicapofa
  • mangalicacazsír a konfitáláshoz
  • 15 dkg kucsmagomba
  • 20 dkg libamáj
  • 10 dkg mangalicazsír
  • 60 dkg csirkeszárny
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 1 köteg kapor
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 dkg pirospaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 50 dkg vöröshagyma

TÚRÓGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg dara
  • 2 db tojássárgája
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A pofahúst letisztítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd egy edénybe rakjuk, és annyi olvasztott mangalicazsírt öntünk rá, ami ellepi a pofát.

Hozzáadunk 2 db fokhagymát, és 90 °C-on 8 órán át konfitáljuk.

A paprikás szószhoz a hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk kevés baconnal. Hozzávágunk 2 db paradicsomot és 2 db paprikát, majd egy picit tovább pirítjuk, beletesszük a földarabolt csirkeszárnyakat, és azt is pirítjuk.

Ezután húsalaplével felöntjük, majd 1 órán át főzzük.

Átszűrjük, és folyamatosan visszaforraljuk a mártást.
A mártás sűrűségének beállításához a végső stádiumban vajat, tejfölt és tejszínt adunk hozzá.

TÚRÓGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:
A túrógombóchoz a túrót, a darát és a 2 tojássárgáját összekeverjük, ízesítjük, majd a hűtőben pihentetjük 1 órán át.

TÁLALÁS:
A konfitált pofahúst, a libamájat és a kucsmagombát kevés zsiradékon átforgatjuk. A mártásba kevés kaprot keverünk, és a tányérra tesszük. Könnyítésnek lehetőleg friss borsót adunk hozzá a kifőtt túrógombóc kíséretében.


mangalicapofa , mangalicazsír , kucsmagomba , libamáj , csirkeszárny , tejföl , tejszín , vaj , kapor , zöldborsó , paradicsom , paprika , pirospaprika , vöröshagyma , túró , tojás , dara

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra