Feke Zoltán receptje
2020. július 31.- 4 db mangalicapofa
- mangalicacazsír a konfitáláshoz
- 15 dkg kucsmagomba
- 20 dkg libamáj
- 10 dkg mangalicazsír
- 60 dkg csirkeszárny
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 1 köteg kapor
- 15 dkg zöldborsó
- 3 dkg pirospaprika
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 50 dkg vöröshagyma
TÚRÓGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg túró
- 8 dkg dara
- 2 db tojássárgája
- só, bors
A pofahúst letisztítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd egy edénybe rakjuk, és annyi olvasztott mangalicazsírt öntünk rá, ami ellepi a pofát.
A paprikás szószhoz a hagymát finomra vágjuk, lepirítjuk kevés baconnal. Hozzávágunk 2 db paradicsomot és 2 db paprikát, majd egy picit tovább pirítjuk, beletesszük a földarabolt csirkeszárnyakat, és azt is pirítjuk.
Átszűrjük, és folyamatosan visszaforraljuk a mártást.
A mártás sűrűségének beállításához a végső stádiumban vajat, tejfölt és tejszínt adunk hozzá.
TÚRÓGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:
A túrógombóchoz a túrót, a darát és a 2 tojássárgáját összekeverjük, ízesítjük, majd a hűtőben pihentetjük 1 órán át.
TÁLALÁS:
A konfitált pofahúst, a libamájat és a kucsmagombát kevés zsiradékon átforgatjuk. A mártásba kevés kaprot keverünk, és a tányérra tesszük. Könnyítésnek lehetőleg friss borsót adunk hozzá a kifőtt túrógombóc kíséretében.
mangalicapofa , mangalicazsír , kucsmagomba , libamáj , csirkeszárny , tejföl , tejszín , vaj , kapor , zöldborsó , paradicsom , paprika , pirospaprika , vöröshagyma , túró , tojás , dara