Nagy Attila (Graf étterem, Nagyvárad) receptje
2020. december 28.- 500 g marhabélszín
- 50 g magos mustár
- 100 ml olívaolaj
- 50 g sherryecet
- pár szál újhagyma
- 100 g zöld alma
- 100 g lila burgonya
- 3 g vízitorma
- 3 g frizé
- 3 g céklalevél
- só, bors
A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd forró öntöttvas serpenyőben körbepirítjuk, végül a tálalásig a fagyasztóba helyezzük.
A meghámozott burgonyákat felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük, végül azokat is lehűtjük.
A mustárból, olajból és az ecetből gyors keveréssel vinaigrettet (öntetet) készítünk, majd ebbe forgatjuk a burgonyakarikákat, a salátát, a felkarikázott hagymát és a felszeletelt almát.
tányérokra fektetjük, végül a zöldségekkel, salátával díszítjük.
marhabélszín , magos mustár , olívaolaj , sherryecet , újhagyma , zöld alma , lila burgonya , vizitorma , frizé , céklalevél