Receptek

Bélszíncarpaccio

Nagy Attila (Graf étterem, Nagyvárad) receptje

2020. december 28.
  • 500 g marhabélszín
  • 50 g magos mustár
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g sherryecet
  • pár szál újhagyma
  • 100 g zöld alma
  • 100 g lila burgonya
  • 3 g vízitorma
  • 3 g frizé
  • 3 g céklalevél
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd forró öntöttvas serpenyőben körbepirítjuk, végül a tálalásig a fagyasztóba helyezzük.
A meghámozott burgonyákat felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük, végül azokat is lehűtjük.
A mustárból, olajból és az ecetből gyors keveréssel vinaigrettet (öntetet) készítünk, majd ebbe forgatjuk a burgonyakarikákat, a salátát, a felkarikázott hagymát és a felszeletelt almát.

A félfagyos húst szeletelőgéppel hajszálvékony szeletekre vágjuk,


tányérokra fektetjük, végül a zöldségekkel, salátával díszítjük. 


marhabélszín , magos mustár , olívaolaj , sherryecet , újhagyma , zöld alma , lila burgonya , vizitorma , frizé , céklalevél