A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Krumplilángos

Dudás Szabolcs receptje

2017. július 31.
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, még melegen meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután gyúrjuk össze a liszttel és a sóval.

Figyeljünk, hogy a tésztát ne lisztezzük túl, különben sütés után rágós lesz.

Enyhén lisztezett felületen a tésztát két hengerré formázzuk, amelyeket egyenlő nagyságú szeletekre vágunk (körülbelül 10-15 részre osztjuk a tésztát). A szeleteket finoman lisztezve vékony korongra nyújtjuk, majd forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Sütés után vékonyan megkenjük olajjal, és sűrű szilvalekvárral vagy önmagában tálaljuk.


burgonya , szilvalekvár , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra