Receptek

Lencsefőzelék libamájas pulykakolbásszal

Réti Sebestyén receptje

2020. október 9.
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg sárga lencse
  • 5 dkg vörös lencse
  • 5 dkg fekete lencse
  • 5 dkg zöld lencse
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg mustár
  • 20 dkg füstölt oldalas
  • 10 dkg hagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 40 dkg pulykacomb
  • 10 dkg libamáj
  • 2 m vékonybél
  • 5 dkg só
  • bors, cayenne bors
  • 1 dkg majoránna
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 6 db babérlevél
  • 8 db füstölt fürjtojás



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Főzelékalap: a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a babérleveleket, hozzáadjuk a sárga lencsét, a fűszereket, felöntjük húsleves alaplével, belehelyezzük a füstölt oldalast, és puhára főzzük. Közben kicsit sózzuk, borsozzuk.

Miután puhára főtt a lencsénk, levesszük a tűzről, kivesszük a babérleveleket, és krémes állagúra turmixoljuk. Turmixolás után ízlés szerint ízesítjük tejföllel, mustárral és ecettel.

A színes lencséket – zöld, fekete, vörös – sós, babérleveles, fokhagymás vízben 3-4 percig főzzük, majd lehűtjük.

Kolbász: a többszörösen átdarált pulykacombot sóval, borssal, majoránnával, cayenne borssal és fokhagymával ízesítjük. A libamájat feldaraboljuk, tálba helyezzük és villával pépesre törjük, majd hozzáadjuk a kolbásztöltelékünkhöz és alaposan összedolgozzuk.

Miután összedolgoztuk, a tölteléket kolbásztöltőbe helyezzük, és a bélbe töltjük. Amennyiben nem rendelkezünk a megfelelő eszközökkel, hengert formázunk a töltelékből, és 180 °C-os sütőben 12 perc alatt pirosra sütjük.

TÁLALÁS:
A főzelékalapot egy mélyebb tálba helyezzük, ízlésesen megszórjuk a leszűrt színes lencsékkel, ráhelyezzük a kész kolbászokat, illetve a füstölt fürjtojást, majd tejföllel meglocsoljuk.



olívaolaj , sárga lencse , vörös lencse , fekete lencse , zöld lencse , tejföl , mustár , fokhagyma , hagyma , füstölt oldalas , pulykacomb , libamáj , cayenne bors , majoránna , liszt , olaj , babérlevél , fűszerpaprika , füstölt fürjtojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra