Barna Ádám receptje
2020. július 20.DERELYE
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- só, olívaolaj
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg libasült
- 1 dl pecsenyelé
- 5 gerezd sült fokhagyma
- frissen vágott petrezselyemzöld
- őrölt ánizsmag, só
MANDULAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg barna vaj
- 10 dkg pirított vágott mandula
- 10 dkg áttört főtt burgonya
- 1/2 dl tejszín
- 2,5 dl húsleves
- só, szerecsendió, néhány csepp citromlé
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg bébispenót
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk tamarindpüré
- 5 dkg barna vaj
- vágott pirított mandula, olívaolaj
Derelye elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 2 órát pihentetjük.
Töltelék elkészítése: A tölteléket összeállítjuk, és megtöltjük a derelyéket.
Mandulaveluté elkészítése: A hozzávalókat turmixoljuk, átszűrjük.
Tálalás: A tányér aljába kanalazzuk a mandulavelutét, ráhelyezzük a derelyéket, vágott mandulával és a vajas tamarindpürével meglocsoljuk.
liszt , tojás , olívaolaj , libasült , petrezselyemzöld , fokhagyma , pecsenyelé , őrölt ánizsmag , barnavaj , burgonya , mandula , tejszín , húsleves , szerecsendió , citromlé , bébispenót , tamarindpüré