Kalla Kálmán receptje
2020. július 20.- 2 db vadnyúlcomb, füstölt szalonnával spékelve
- 20 g füstölt szalonna apróra vágva
- 4 ek napraforgóolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 120 g sárgarépa szeletekre vágva
- 60 g fehérrépa szeletekre vágva
- 50 g zeller szeletekre vágva
- 1/2 csésze fehérbor
- só, bors
- 2 nagy db babérlevél
- 1/2 db citrom
- 2 ek mustár
- 2 ek cukor
- 1 pohár tejföl (375 g)
- 1 csésze tej
- 2 ek liszt
ZSEMLEGOMBÓC HOZZÁVALÓK:
- 4 db másnapos szikkadt zsemle
- 4 ek libazsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- 150 g liszt
- 3 db tojás
- 1 ek vágott petrezselyem
- só, bors
TÁLALÁS HOZZÁVALÓK:
- 4 karika citrom
- 20 szem kapribogyó
A zsemléket 15 mm-es kockákra vágjuk, egy tepsin szétterítve 175 °C-on aranybarnára pirítjuk. A hagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk 4 evőkanál libazsíron. Egy keverőtálban a lisztet összekeverjük a pirított zsemlekockákkal. Ráöntjük a hagymás libazsírt, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadunk 3 tojást, ráöntünk kb. 1 csésze hideg vizet, és összekeverjük.
TÁLALÁS:
A forró zsemlegombócokat a tányérra tesszük, a felszeletelt nyúlcombokat a gombócok elé tálaljuk, mártással leöntve. A megmaradt tejfölt simára keverjük, majd meglocsoljuk vele a mártást és a gombócokat. A citromszeletekkel és a kapribogyókkal díszítjük.
vadnyúlcomb , füstölt szalonna , étolaj , vöröshagyma , sárgarépa , fehérrépa , zeller , száraz fehérbor , mustár , babérlevél , citrom , tejföl , tej , liszt , zsemle , libazsír , tojás , petrezselyem , kapribogyó