Receptek

Marhahúsos tésztatekercs dinsztelt savanyú káposztával

Paskó Csaba atya receptje

2020. február 14.

Töltelék
Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • só, bors
  • 7-8 szelet vékony érlelt sonka

Tészta
Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 kk só és víz a gyúráshoz

Köret
Hozzávalók:

  • 80 dkg kinyomkodott savanyú káposzta
  • 1,5 liter marhaalaplé
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A darált marhahúshoz összevágjuk és megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a megtört fokhagymát és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük, és hagyjuk legalább egy órát, hogy az ízek összeérjenek a hűtőszekrényben.

A tészta hozzávalóiból rugalmas, könnyen nyújtható, nem ragadós tésztát gyúrunk, amit vékonyra elnyújtunk. A tésztára egyenletesen ráhelyezzük a nagyon vékony sonkaszeleteket, és vékonyan felvisszük a darált húst is, amit az ujjunkkal elegyengetünk, hogy jusson mindenhová. Ezután a tésztát felgöngyöljük, és a göngyöleget kb. 10 cm hosszúságú darabokra szeleteljük.

Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a tekercsek két végét a vágási felületen 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ekkor a tekercseket egy magas falú edénybe helyezzük, felöntjük a marhaalaplével, lefóliázzuk és 25-30 percre 170 °C-os sütőbe toljuk. Közben egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a savanyú káposztánkat, amit lassú tűzön aranybarnára pirítunk.

Tálaláskor a dinsztelt káposztára egy-egy tekercset helyezünk, és megöntözzük a levével. Sárgarépacsíkokkal és rukkolasalátával kínálhatjuk.


, tojás , savanyú káposzta , liszt , érlelt sonka , darált marhahús , zöldpetrezselyem , fokhagyma , vöröshagyma