Nemes Gáborné Barbara, az Óbor Étterem séfjének receptje
2020. augusztus 6.- 80 dkg szarvasbélszín
- 15 dkg teavaj
- 3 dl oportómust
- 1 dl oportóbor
- 1 ek méz
- 1 ek keményítő
- 1 fürt oportó szőlő
- 20 dkg vargánya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek póréhagyma
- őrölt fehér bors
- őrölt borókabogyó
- só
BURGONYAFÁNK
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- 2 ek liszt
- 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
BURGONYAFÁNK ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában megfőzzük, melegen megpucoljuk, kevés sóval hintett vajban összetörjük, majd kihűtjük. A hideg burgonyához hozzáadunk egy tojást, lisztet, őrölt szerecsendiót, és összekeverjük. Forró, bő olajba kanalazva aranysárgára sütjük.
szarvasbélszín , teavaj , méz , vargánya , oportómust , oportóbor , oportó szőlő , keményítő , fokhagyma , póréhagyma , borókabogyó , liszt , tojás , burgonya , szerecsendió