A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marinált sült keszeg

Tamás és Bittera Dóra receptje

2012. február 14.
-6 db keszeg, egyenként 150-
grammos, tisztítva, irdalva
g paprikás liszt0,5 l kukoricaolaj10 g sóA halat besózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük.

MARINÁD:

60 g citromlé
g fehérbor
g fehérborecet
g víz1 ek cukor
g kukorica- vagy szőlőmagolaj5-6 szem koriandermag5-6 szem feketebors1 teáskanál mustármag1 ág kakukkfű1 babérlevélesetleg egy zsályalevél10 g durva szemű tengeri sóA hozzávalókat lábosban felforraljuk, gyöngyözve forraljuk öt-tíz percig, a tűzről lehúzzuk, lefedjük, hagyjuk kihűlni.

ZÖLDSÉGEK:

g sárgarépa,1/2 fej karfiol
g vöröshagyma
g lilahagyma1 kápiapaprikaA karfiolt rózsáira szedjük, a kápiát csíkra vágjuk, a répát és a hagymákat 3 mm vastag szeletre vágjuk (a répát 45 fokos szögben.)Mikor a hal kihűlt, nagyobb edényben zöldségekkel rétegezzük, leöntjük a marináddal. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük. A kisebb keszeg egy nap alatt teljesen szálkátlan lesz. (Három nap után a ponty is.)TÁLALÁSA zöldségekből kisebb halmot teszünk a tányérra, erre helyezzük a halat. Molnár B. Tamás és Bittera Dóra receptje

keszeg , hal

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra