Receptek

Medvehagyma-consommé „disznósajttal”

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 26.

LEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg friss medvehagyma
  • 6 dl szárnyashúsleves

LEVESBETÉT
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg sertéspofa
  • 10 dkg sertésfül
  • 10 dkg sertésnyelv

FŰSZERKEVERÉK:

  • 1/2 csillagánizs
  • 2 cm fahéj
  • 2 db szegfűszeg, körömnyi gyömbér, ánizs
  • 1/2 mandarin héja
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 50 g póréhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A medvehagymát megmossuk, átnézzük, nem került-e közé más aljnövényzet, majd gyümölcscentrifugába helyezzük, és felfogjuk a levét. A szárnyashúslevesbe öntjük és felhevítjük, összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezzel megkapjuk a consommét.

A húsneműt a további összetevőkkel kuktába helyezzük, puhára főzzük, kiszedjük és félretesszük, majd a maradék szószt tovább főzzük, amíg sűrű szósszá fő. A húsokat egymásra rétegezzük, a sűrű szósszal megöntözzük, és egy formában összepréseljük.

Hűtőbe tesszük egy napra, majd amikor kidermedt, tetszőleges formára vághatjuk.




medvehagyma , szárnyashúsleves , sertéspofa , sertésfül , sertésnyelv , csillagánizs , fahéj , szegfűszeg , mandarin héja , gyömbér , ánizs , szójaszósz , póréhagyma , vöröshagyma , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra