Ruprecht László receptje
2020. április 8.- 2 szál újhagyma
- 280 g rizottórizs
- 200 ml száraz fehérbor
- 300 ml medvehagymás
- zöldségalaplé
- 80 g vaj
- 60 g medvehagymapesztó
- só
- 8 db fürjtojás
- 150 g tejföl
- mikrosaláta
A rizottóhoz a nagyon apróra vágott újhagymát vajon átmelegítjük, hozzáadjuk a rizst, az egészet tovább hevítjük, míg a rizsszemek üvegesek nem lesznek. Majd felengedjük fehérborral, hogy ellepje, a bort teljesen elforraljuk, medvehagymás ízesítésű meleg zöldségalaplével folyamatosan öntözgetjük, közben megsózzuk. 14-15 perc után hozzákeverjük a kockákra vágott hideg vajat és a medvehagymapesztót.
A sült tejfölhöz a tejfölt megsózzuk, lecsöpögtetjük, 160 °C-os sütőben, vasserpenyőben 25 percig sütjük. A fürjtojásokat megfőzzük.
Tálalás:
A rizottóra tesszük a sült tejfölt és a főtt fürjtojást, reszelt fürjtojással, medvehagymás pesztóval és mikrosalátával díszítjük.