Receptek

Medvehagymás rizottó fürjtojással, sült tejföllel

Ruprecht László receptje

2020. április 8.
  • 2 szál újhagyma
  • 280 g rizottórizs
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 300 ml medvehagymás
  • zöldségalaplé
  • 80 g vaj
  • 60 g medvehagymapesztó

  • 8 db fürjtojás
  • 150 g tejföl
  • mikrosaláta
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A rizottóhoz a nagyon apróra vágott újhagymát vajon átmelegítjük, hozzáadjuk a rizst, az egészet tovább hevítjük, míg a rizsszemek üvegesek nem lesznek. Majd felengedjük fehérborral, hogy ellepje, a bort teljesen elforraljuk, medvehagymás ízesítésű meleg zöldségalaplével folyamatosan öntözgetjük, közben megsózzuk. 14-15 perc után hozzákeverjük a kockákra vágott hideg vajat és a medvehagymapesztót.

A sült tejfölhöz a tejfölt megsózzuk, lecsöpögtetjük, 160 °C-os sütőben, vasserpenyőben 25 percig sütjük. A fürjtojásokat megfőzzük.

Tálalás:
A rizottóra tesszük a sült tejfölt és a főtt fürjtojást, reszelt fürjtojással, medvehagymás pesztóval és mikrosalátával díszítjük.



húsvét , medvehagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra