Receptek

Köményes rúd

Nábelek Zsófia receptje

2021. március 22.
  • 550 g liszt
  • 150 g zsír
  • 20 g élesztő
  • 50 g langyos tej
  • 2 tk só
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 tk egész kömény
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az élesztőt az 50 g langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tejet, a felfuttatott élesztőt és egy tojást, majd sima, ruganyos tésztát gyúrunk belőle.

Letakarva tegyük félre egy órát pihenni.


Ezután nyújtsuk fél centi vastagra, kenjük be egy felvert tojással és daraboljuk fel vékony hasábokra.

Szórjuk meg köménymaggal, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

Tipp!
A tetejére szórhatunk reszelt sajtot, tökmagot, mákot, szezámmagot is. Ha római köményt használunk kevés őrölt kardamommal keverve, egzotikus ízhatástérhetünk el.



liszt , zsír , élesztő , tej , tojás , egész kömény

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra