Kocsis Regina receptje
2021. november 22.(kb. 40 darabhoz)
- 150 g méz
- 50 g puha vaj
- 2 db tojás
- 400 g liszt
- 50 g porcukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk szegfuszeg
- 1/2 tk kardamom
- 1 nagy csipet só
- 200 g étcsokoládé
- 1 ek olaj
A lisztet a porcukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel szitáljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a vajat és a tojást, majd gyúrjuk össze egynemű masszává, fóliázzuk be és tegyük hűtőbe fél órára.
A pihentetés után gyúrjuk át még egyszer a tésztát, és tépjünk belőle 20 g-os (diónyi) darabokat, majd formázzunk gombócokat belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kb. 6 cm távolságra egymástól, hogy ne süljenek össze. Kicsit lapítsuk le a gombócokat, dekorálhatjuk dióval is.
Hagyjuk kihűlni, ezután olvasszuk meg a csokoládét, adjuk hozzá az olajat, és azokat a puszedliket, amiket nem dekoráltunk dióval, mártsuk ki a csokoládéban.
Sok mézessel ellentétben ez azonnal fogyasztható, de dobozban tárolva több napig is eláll.
méz , vaj , tojás , liszt , szódabikarbóna , porcukor , fahéj , szegfuszeg , étcsokoládé , kardamom