Receptek

Mézes puszedli

Kocsis Regina receptje

2021. november 22.

(kb. 40 darabhoz)

  • 150 g méz
  • 50 g puha vaj
  • 2 db tojás
  • 400 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 tk szegfuszeg
  • 1/2 tk kardamom
  • 1 nagy csipet só
  • 200 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lisztet a porcukorral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel szitáljuk össze. Adjuk hozzá a mézet, a vajat és a tojást, majd gyúrjuk össze egynemű masszává, fóliázzuk be és tegyük hűtőbe fél órára.

A pihentetés után gyúrjuk át még egyszer a tésztát, és tépjünk belőle 20 g-os (diónyi) darabokat, majd formázzunk gombócokat belőlük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kb. 6 cm távolságra egymástól, hogy ne süljenek össze. Kicsit lapítsuk le a gombócokat, dekorálhatjuk dióval is.

180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10 percet.


Hagyjuk kihűlni, ezután olvasszuk meg a csokoládét, adjuk hozzá az olajat, és azokat a puszedliket, amiket nem dekoráltunk dióval, mártsuk ki a csokoládéban.

Helyezzük rácsra és hagyjuk megszáradni.


Sok mézessel ellentétben ez azonnal fogyasztható, de dobozban tárolva több napig is eláll.


méz , vaj , tojás , liszt , szódabikarbóna , porcukor , fahéj , szegfuszeg , étcsokoládé , kardamom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra