Receptek

Misoleves

Galgóczi Gábor receptje

2021. szeptember 20.

DASHI
Hozzávalók:

  • 40 g kombu (alga)
  • 24 g katsuobushi halpehely (bonito) vagy 24 g niboshi szárított hal
  • 150 g szárított siitake gomba
  • 2200 g lágy víz

MISOLEVES
Hozzávalók:

  • 2 l dashi
  • 200 g misopaszta
  • tofu
  • siitake gomba
  • újhagyma
  • szárított wakame (alga)
  • shimei gomba
  • enoki gomba
  • jégcsapretek

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

DASHI elkészítése:
A szárított siitakét és a kombut áztassuk be 6 órára és tartsuk hűtőben. Szűrjük le, majd forraljuk fel, és adjuk hozzá a tonhalpelyhet vagy a szárított halat. Gyöngyözve forraljuk 3 percig.

5-15 perc pihentetés után szűrjük le.


MISOLEVES elkészítése:

A dashit felforraljuk.


A betéteket készre főzzük a gyöngyöző lében, és csészékbe elosztjuk.
Elkeverjük a misopasztát, és hozzáadjuk a leveshez, de vigyázzunk, már ne forraljuk, mert akkor veszít az ízéből.


dashi , misopaszta , tofu , újhagyma , siitake gomba , jégcsapretek , szárított wakame , shimei gomba , enoki gomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra