Kocsis Regina receptje
2017. február 24.(7 db 8 cm átmérőjű desszertkarika)
BAUMKUCHEN
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojás
- 75 g vaj
- 75 g marcipán
- 1/2 db biocitrom héja
- 1/2 rúd vanília magja
- 75 g cukor
- csipetnyi só
- 40 g liszt
- 35 g étkezési keményítő
NARANCSLEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 300 g bionarancs
- 120 g cukor
- 170 g méz
- 1 rúd fahéj
- 5 db egész szegfűszeg
FEHÉR CSOKOLÁDÉS MÉZKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 100 g tej
- 100 g tejszín
- 60 g tojássárgája
- 60 g méz
- 130 g fehér csokoládé
- 150 g tejszínhab
TONKABABOS-CSOKOLÁDÉS GANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 120 g tejszín
- 130 g étcsokoládé
- 20 g vaj
- 1/2 db tonkabab
A tojásokat kettéválasztjuk, a puha vajat és puha marcipánt (ha kell, melegítsünk rá!) a citrom héjával, a vaníliával és 25 g cukorral jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
NARANCSLEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
A narancsot héjastul apró darabokra vágjuk, a magokat természetesen gondosan kiválogatjuk belőle. A cukorral, a mézzel és a fűszerekkel kis lángon sűrűsödésig főzzük, időnként bele-belekeverve. Kivesszük a fűszereket, majd botmixerrel kicsit átdolgozzuk, és további 5 percig főzzük. A narancslekvárt hagyjuk kihűlni, majd bő kétkanálnyit kenjünk el minden egyes piskótánkon.
FEHÉR CSOKOLÁDÉS MÉZKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet, tejszínt, mézet és a tojássárgáját 85 °C-ra hevítjük, a fehér csokoládéra öntjük, és botmixerrel emulgeáljuk. 35 °C-ra visszahűtjük, és apránként hozzákeverjük a frissen felvert tejszínhabot. A desszertgyűrűben egyenletesen szétoszlatjuk, majd több órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megszilárduljon.
Magyar szakos egyetemista volt, amikor elragadta a sütemények illata, és pályát váltott.
marcipán , méz , tojás , vaj , biocitrom , vanília , liszt , étkezési keményítő , bionarancs , fahéj , egész szegfűszeg , tej , tejszín , fehér csokoládé , tejszínhab , étcsokoládé , tonkabab