Gyurik Gábor receptje
2022. március 24.- 1,2 kg friss nyúlmáj
- 80 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 80 dkg koktélparadicsom
- 40 dkg kápia
- 1,5 dl olívaolaj
- 2 db tojás
- 1 cs oregánó
- 4 ek darált dió
- só, őrölt bors
Meghámozzuk, szitán áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet. Nudlit kapunk, amit tetszőleges formájúra szaggatunk, tálalás előtt sós vízben megfőzzük.
A paradicsomokat leforrázzuk, bőrét lehúzzuk, sózzuk, 80 fokos sütőben 2-2,5 órát aszaljuk. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, serpenyőben megsütjük, sózzuk, borsozzuk.
A nudlikat tálaláskor pirított darált dióban megforgatjuk.
nyúlmáj , burgonya , liszt , koktélparadicsom , olívaolaj , tojás , dió , kápia paprika , oregánó