Receptek

Rácponty

Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje

2020. szeptember 9.
  • 2 db kisebb ponty egészben
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 kg burgonya
  • 6 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db bocskorpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl zsíros tejszín
  • só, bors, pirospaprika
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A pontyokat megtisztítjuk, kifilézzük, a leeső részekből halászlét főzünk, átszűrjük, majd félretesszük.

A zöldségeket gyalun vékonyra szeleteljük, a burgonyát hideg vízben többször alaposan átmossuk.

A szalonnát pörccé sütjük, a tejszínt fokhagymával aromatizáljuk. A zöldségeket tepsibe rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a tejszínnel,

120 °C-os sütőben fedő alatt 2 órát sütjük, majd 200 °C-os sütőben megpirítjuk.


A halfiléket 15 percre 6 %-os sóoldatba rakjuk, leitatjuk, forró serpenyőben megsütjük. 80 °C-on szikkasztott paradicsommal, szalonnapörccel és a redukált halászlével tálaljuk.

Lime héjával frissíthetjük.



füstölt ponty , füstölt szalonna , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , tejszín , pirospaprika , bocskorpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra