Gyulavári Tamás (pécsi Balkán Bisztró) receptje
2020. szeptember 9.- 2 db kisebb ponty egészben
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 kg burgonya
- 6 közepes fej vöröshagyma
- 2 db bocskorpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dl zsíros tejszín
- só, bors, pirospaprika
A pontyokat megtisztítjuk, kifilézzük, a leeső részekből halászlét főzünk, átszűrjük, majd félretesszük.
A zöldségeket gyalun vékonyra szeleteljük, a burgonyát hideg vízben többször alaposan átmossuk.
A szalonnát pörccé sütjük, a tejszínt fokhagymával aromatizáljuk. A zöldségeket tepsibe rétegezzük, sózzuk, borsozzuk, leöntjük a tejszínnel,
A halfiléket 15 percre 6 %-os sóoldatba rakjuk, leitatjuk, forró serpenyőben megsütjük. 80 °C-on szikkasztott paradicsommal, szalonnapörccel és a redukált halászlével tálaljuk.
füstölt ponty , füstölt szalonna , burgonya , vöröshagyma , fokhagyma , tejszín , pirospaprika , bocskorpaprika