Ruprecht László receptje
2020. április 20.- 1 db kakas (2,5-3 kg)
- 3 db sárgarépa
- 1 db kisebb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 szál lestyán
- 2 szál kakukkfű
- 10 szál snidling
- 80 g vaj
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 60 g panko morzsa
- 120 ml kukoricaolaj
- 50 g kisütött vaj
Hagymás dödölle
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya
- 80 g finomliszt
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg kacsazsír
Tormás uborkasaláta
Hozzávalók:
- 160 g kígyóuborka
- só
- 8 szál friss snidling
- 25 g torma
- 60 g tejföl
- 40 g natúr sajtkrém
- 2 tk almaecet
a húst, még melegen – kevés folyadék és frissen vágott snidling hozzáadásával – formában lepréseljük, jól lehűtjük, majd felszeleteljük és snidlinges vajjal megkenjük (mint egy vajas kenyeret).
A burgonyát apró kockákra vágjuk, kevés, enyhén sós vízben megfőzzük, levet hagyunk rajta, összetörjük, liszttel együtt jól összedolgozzuk.
Fontos, hogy a burgonya meleg legyen. Evőkanállal kiformázzuk, hagymás zsíron megpirítjuk.
Az uborkát apró kockákra vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk, lecsepegtetjük. Friss snidlinggel, reszelt tormával, kevés almaecettel ízesítjük, zsíros tejföllel és natúr sajtkrémmel összekeverjük.
Tálalás:
A rántott kakast három egyenlő formára felszeleteljük, ráhelyezzük a dödöllét, és mellé formázzuk az uborkasalátát.