Bereznay Tamás receptje
2020. augusztus 27.- 4 szelet rib eye steak
- vaj, olaj
- só, bors
PÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg (kb. 1 nagyobb fej) karfiol, zöld nélkül
- 10 dkg vaj
- római kömény
- só, bors
MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- a karfiol külső, rücskös része késsel lekaparva
- 1 ek feketeszezám
- 1 ek friss barnakenyér-morzsa
- 1 cs petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
- só
PÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A karfiolt rózsáira szedjük, felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje, sózzuk és fedő alatt 10 percig főzzük. Leszűrjük, fűszerezzük és a vajjal krémesre pürésítjük.
MORZSA ELKÉSZÍTÉSE:
A karfiolmorzsát a sóval, a kenyérrel, a szezámmal és az olajjal összekeverjük, majd 160 °C-os sütőben időnként megrázva szárazra pirítjuk. A sütőből kivéve belekeverjük a finomra vágott petrezselymet.
rib eye steak , vaj , olaj , karfiol , római kömény , petrezselyem , feketeszezám , barnakenyér-morzsa