A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rizottó szalonnacarpaccióval, grillezett libamájjal, fokhagymás spenóttal

Amrein Csaba receptje

2018. május 4.
  • 1 kg rizottórizs
  • 1 szár póréhagyma
  • 5 dl húsleves
  • 15 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg bébispenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 40 dkg libamáj

  • frissen őrölt bors

ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A rizottóhoz olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, beleszórjuk a felaprított póréhagymát, megforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst is.

Óvatosan, kis lángon átforgatjuk, hagyjuk egy kicsit megpörkölődni.

Ráöntünk egy deciliter jófajta fehérbort, kevergetjük és hagyjuk nagyrészt elpárologni. Ezután a húslevest adagoljuk folyamatosan úgy, hogy amint elpárolog a ráöntött adag, szépen utánadagoljuk, míg a rizs „fogropogósra” nem puhul, ami azt jelenti, hogy nem puha, de nem is kemény, éppen jó.

Még mielőtt elérné ezt az állapotot, egy evőkanálnyi vajat csapunk bele, illetve parmezánt, amit hagyunk összeolvadni. Kevéske tejszínt is hozzáadunk, hogy tovább selymesítse.

Tálaláskor a tetejére papírvékonyra szelt füstölt mangalicaszalonnát helyezünk, ami azonmód szinte ráolvad. Grillezett libamájjal és fokhagymás bébispenóttal tálalhatjuk.


rizottórizs , húsleves , póréhagyma , füstölt szalonna , parmezán , tejszín , bébispenót , fokhagyma , olívaolaj , libamáj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra