Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. augusztus 4.- 2-3 tojás (személyenként)
- só, frissen őrölt bors
- némi ecet
- olívaolaj (extra vergine)
- friss fűszernövény
- bébisaláta vagy csíra
Nem szükséges lyukasztani a tojást, ha a főzővízbe csurranásnyi ecetet öntünk. Így, ha meg is reped a héj, nem folyik ki a fehérje. (A lyukasztással viszont nagyon gyakran mi magunk repesztjük meg a héjat.)
ALTERNATÍVÁK
Adhatunk rá hajszálvékony, levegőn szárított sonkaszeletkéket, parmezánforgácsot, durvára tört burgonya- vagy zöldségcsipszet, érdekessé tehetjük házi fűszersóval.
HÁZI FŰSZERSÓ ÉS CSIPSZ – CÉKLÁS VAGY MÁS
A héjában sült, majd meghámozott céklát vékony szeletre vágjuk vagy gyaluljuk.
Készíthetjük ugyanezeket zellerből, hagymából, répából, fehérrépából, nagy gerezdű fokhagymából is.
tojás , ecet , fűszernövény , olívaolaj , olívabogyó , bébisaláta , csíra