Bereznay Tamás receptje
2023. november 5.50 dkg savanyú káposzta
50 dkg sertéslapocka
5 dkg szárított vargánya
20 dkg barna csiperke
15 dkg (16 szem) aszalt szilva
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szem borókabogyó
1 ek sűrített paradicsom
A finomra vágott vöröshagymát kevés forró olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockázott sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, rátesszük a paradicsompürét, borókabogyót, babért, kevés pirítás után ráöntjük a vörösbort és két deciliter vizet. Fedő alatt húsz percig főzzük, majd hozzáadjuk a káposztát, a felszeletelt csiperkét, a szárított vargányát, másfél liter vizet, ízlés szerint sót, és közepes lángon, fedő alatt 40 percig főzzük. Ekkor beletesszük az aszalt szilvát és még öt percig főzzük.