Szlávy Ágnes receptje
2020. augusztus 2.A STEAK
HOZZÁVALÓK:
- 3-4 szelet marhasteak (T-bone vagy ribeye)
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- füstölt Maldon sóvirág
- frissen őrölt fekete bors
- 50 g vaj
A ZÖLDBORSMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 2 csapott ek sós lében eltett zöldbors
- 1 1/2–2 dl házi tejszín
PIRÍTOTT BURGONYA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg sárga héjú burgonya (például Ella)
- 3 ágacska rozmaring
- 1 dl lenmagolaj
- só
Sütés előtt jó pár órával vegyük ki a hűtőből a húst, hogy elérjék a szobahőmérsékletet.
A ZÖLDBORSMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldborsot (lé nélkül) kanálháttal nyomkodjuk szét és pirítsuk meg a serpenyőben, majd öntsük fel házi tejszínnel és forraljuk be.
PIRÍTOTT BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk négybe, és sós vízben főzzük jó puhára.
TÁLALÁS:
A húst vágjuk fel fél-egy centi vastagon, és minden tányérra helyezzünk 6-8 szeletet.
marhasteak , szőlőmagolaj , füstölt Maldon sóvirág , vaj , tejszín , rozmaring , sárga héjú burgonya , lenmagolaj