A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sült sajttorta

Kalla Kálmán receptje

2017. augusztus 31.

(12 szelet)
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 db tojás
  • 250 g liszt
  • 50 g dió
  • 50 g szeletelt mandula
  • 50 g vaj
  • 50 g barna cukor

SAJTKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 550 g krémsajt
  • 50 g keményítő
  • 300 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 200 g kristálycukor
ADAG: 12 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vajat a porcukorral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd morzsalékos tésztává dolgozzuk. Tepsibe szórjuk, és előmelegített 180 °C-os sütőben zsemleszínűre pirítjuk.

Sütés közben időnként megkavarjuk, összetörjük egy főzőkanállal. Száraz tésztarögöket kapunk. Amikor kihűlt, deszkán nyújtófával durvára törjük, félretesszük. A diót durvára törjük, és a szeletelt mandulával a sütőben megpirítjuk, majd kihűtjük. Egy tálban 50 g puha vajat simára keverünk a barna cukorral, majd a durvára tört tésztát, a pirított diót és a mandulát beledolgozzuk.

Egy tortakarikát alufóliával kibélelünk, és az aljában egyenletesen elterítjük, majd belenyomkodjuk a tésztát. A sajtkrém hozzávalóit egy 3 literes tálba tesszük és habverő géppel habosra keverjük. A tortakarikában tömörített tésztára öntjük a bekevert sajtkrémet. 140 °C-os sütőben 2 órát sütjük. A sütőajtót időnként kinyitjuk, hogy a gőz eltávozzék. Ha előző nap készítjük el a tortát, könnyebb felszeletelni. A gyümölcsöket variálhatjuk.



mandula , krémsajt , vaj , porcukor , tojás , liszt , dió , szeletelt mandula , keményítő , tejföl , citromhéj , narancs héja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra