A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasgerinc szarvassonkás édesburgonyával és oregánóhabbal

Gyurik Gábor receptje

2020. augusztus 6.
  • 2 kg szarvasgerincfilé
  • 1,5 kg édesburgonya
  • 20 dkg szarvassonka
  • 50 dkg gomba
  • 0,2 dl olívaolaj
  • 0,2 dl tejszín
  • 2 db lapzselatin
  • 1 kisebb cs oregánó
  • só, őrölt bors


ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A burgonyát sós vízben megfőzzük, utána megtisztítjuk. Cikkekre vágjuk és vékonyra szeletelt szarvassonkába tekerjük. Tálalás előtt serpenyőben ropogósra pirítjuk a cikkekre vágott gombákkal.

A szarvashúst 18-20 dkg-os darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben körbepirítjuk, utána sütőben 180 °C-on 4-5 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.

Az oregánót leforrázzuk, jeges vízben azonnal lehűtjük.

Turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk, sózzuk. Leszűrjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a lapzselatint, majd szifonba töltjük.


szarvasgerincfilé , édesburgonya , szarvassonka , gomba , olívaolaj , tejszín , lapzselatin , oregánó