Gyurik Gábor receptje
2020. augusztus 6.- 2 kg szarvasgerincfilé
- 1,5 kg édesburgonya
- 20 dkg szarvassonka
- 50 dkg gomba
- 0,2 dl olívaolaj
- 0,2 dl tejszín
- 2 db lapzselatin
- 1 kisebb cs oregánó
- só, őrölt bors
A burgonyát sós vízben megfőzzük, utána megtisztítjuk. Cikkekre vágjuk és vékonyra szeletelt szarvassonkába tekerjük. Tálalás előtt serpenyőben ropogósra pirítjuk a cikkekre vágott gombákkal.
Az oregánót leforrázzuk, jeges vízben azonnal lehűtjük.
Turmixgépben a tejszínnel összeturmixoljuk, sózzuk. Leszűrjük, felmelegítjük, hozzáadjuk a lapzselatint, majd szifonba töltjük.
szarvasgerincfilé , édesburgonya , szarvassonka , gomba , olívaolaj , tejszín , lapzselatin , oregánó