Kóstoló Kárpátaljáról, Pákozdi Judit–Punykó Mária receptje
2020. augusztus 1.- 4 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 50 dkg zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- só
- 2 dl tej
- 2 ek liszt
A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk.
Ezután a kicsumázott zöldpaprikát felszeleteljük, és a hagymán megpároljuk.
Végül a feldarabolt paradicsomot is hozzáadjuk, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a paradicsom a levét elfövi.
Ezután zsírjára sütjük, és a tejben simára kevert liszttel behabarjuk. Még egyszer felforraljuk, ha kell, utánasózzuk, és tálaljuk.
zöldpaprika , vöröshagyma , zsír , paradicsom , tej , liszt