A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szilvacimesz

Fűszeres Eszter receptje

2020. szeptember 21.
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg farfli (vagy főtt gersli, esetleg házi tarhonya)
  • 1-2 dl méz
  • 2 kk fahéj
  • csipet só
  • olaj vagy vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A cimesz olyan zsidó étel, aminek rengeteg változata létezik, egy közös tulajdonsága van: az, hogy nagyon édes. Készítik sárgarépából rós hasánakor, hogy édes legyen az új év, van, aki krumpliból szereti, de van húsos és farflis változata is (a farfli olyasmi házi tészta, mint a tarhonya). A cimesz eredete a zimt, vagyis fahéj szóból ered, ez és a méz biztos pontja a hozzávalóknak.


ELKÉSZÍTÉSE:

A szilvát pár órára langyos vízbe beázatjuk, majd leszűrjük. Elkeverjük a tésztát a mézzel, fahéjjal, sóval és olajjal. Hozzákeverjük a szilvát és a mazsolát is.

180 °C-os sütőben lefedve 20 percig sütjük, majd újabb 20 percig fedő nélkül.



aszalt szilva , gersli , méz , mazsola , farfli , fahéj , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra