Receptek

Tőkehal, kókusztejes-csilis zöldségragu, túrónudli

Pohner Ádám receptje

2021. november 22.

Tőkehal
Hozzávalók:

  • 60 dkg tőkehalfilé szálka és bőr nélkül

Túrónudli
Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 200 g liszt + 50 g a szóráshoz
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája

Kókusztejes-csilis zöldségragu
Hozzávalók:

  • 100-100 g barna és fehér shimeji gomba
  • 1 fej brokkoli
  • 1 db piros csili vékonyan felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
  • 10 g friss koriander durvára vágva
  • 1 db lime leve
  • 200 g kókusztej
  • 2 ek keményítő vízben feloldva
  • só, olívaolaj
  • 2 ek vaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A megtisztított, kiterített tőkehalat megsózzuk, és egy fólia segítségével jó szorosan feltekerjük, hogy egy szép hengert kapjunk.

54 °C-os vízfürdőben – vastagságtól függően– 10-15 percet készítjük.


Ha nincs vízfürdőnk (szuvid kádunk), akkor erősen meleg vízbe is tehetjük, amit, ha az ujjunkat belemártjuk, már majdnem „csípősnek”, forrónak érzünk, de ha nagyon biztosra akarunk menni, serpenyőben is megsüthetjük.

A túrót áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sárgájával, amíg homogén tésztát nem kapunk. Enyhén lisztezett felületen hengereket formázunk és gnocchikat vágunk le belőle.
Enyhén forrásban lévő (erősen gyöngyöző) sós vízben kb. 3 perc alatt megfő, ha szép közepes méretűeket készítettünk. Serpenyőben felhevített vajon elkezdjük pirítani, ezután összeforgatjuk be a zöldségraguval.

A zöldségraguhoz a gombákat szétszedjük apró fejekre, a brokkolit rózsáira: ezeket sós vízben blansírozzuk (forró sós vízben 1-1,5 percig főzzük, majd jeges vízben hűtjük).


A felhevített olívaolajon elkezdjük pirítani a fokhagymát, majd a csilit, erre dobjuk a gombákat, majd a brokkolit, alaposan összeforgatjuk.
Felöntjük a kókusztejjel, lime levet és sót adunk hozzá, a kikevert keményítővel besűrítjük egy forralással, végül hozzáadjuk a koriandert.

A pirított túrónudlival tálaljuk.


tőkehalfilé , túró , liszt , tojás , brokkoli , shimeji gomba , csili , fokhagyma , koriander , lime , kókusztej , keményítő , olívaolaj , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra