Receptek

Tökéletes szendvics hortobágyi marhahússal

A debreceni Grillakadémia receptje

2020. április 27.
  • Hortobágy Angus marhahúspogácsa
  • Pannónia sajt 1/3
  • gyökérkenyér
  • olívaolaj
  • vaj
  • rukkola
  • savanyú uborka
  • tejföl
  • majonéz
  • zöldfűszerek (ízlés szerint)
ADAG: 4 főre
Egy szaftos marhahús és hozzá finom kenyér - klasszikus szendvics, amire könnyű rákattanni!
A debreceni Grillakadémia újabb receptet küldött a Magyar Konyha olvasóinak – a legendás gyökérkenyerük receptjét minap már megosztottuk, most húst is kínálunk hozzá.

Elkészítése: Egy kevés olívaolajat felhevítünk a serpenyőben, majd az angus húspogácsák egyik oldalát elkezdjük megsütni. Sózzuk, borsozzuk, majd egy perc elteltével megfordítjuk. Ekkor rátesszük a sajt szeletet: míg egy percig sül a másik oldal, az szépen ráolvadjon a húsra. Amíg a húspogácsák pihennek, a serpenyőben visszamaradt pecsenyében vajat hevítünk, és azon lepirítjuk a keresztbe vágott kenyereket.Készítsünk egy kis remuládot is: tejfölt és majonézt 1-1 arányban összekeverünk, majd apró kockákra vágott savanyított uborkát teszünk hozzá és friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Az összeállításnál érdemes odafigyelni a helyes sorrendre: az egyik pirított kenyérszeletet megkenjük a remuláddal, erre jöhet az marhahús, a friss rukkola, majd az egészet lezárjuk a másik szelet kenyérrel, amelynek a belső felére szintén érdemes egy kis mártást tenni!
Fotó: Hortobágyi Angus facebook

gyökérkenyér , húspogácsa , marhahús , angus

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra