Vona Róbert receptje
2018. november 8.HOZZÁVALÓK:
- 100 g csokoládé (70%-os)
- 1 db tojás
- 20 g cukor
- 25 g+250 g tejszín
- 3g zselatin
HOZZÁVALÓK:
- 200 g sütőtök
- 20 g+150 g tejszín
- 60 g cukor
- 2 g fahéj
- 3 g zselatin
- 10 g gyömbér
HOZZÁVALÓK:
- 200 g tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 200 g mandulaliszt
HOZZÁVALÓK:
- 250 g magozott meggy
- 40 g porcukor
- 10 g tökmag
- 2 db réteslap
- 20 g vaj
HOZZÁVALÓK:
- 40 g friss gyömbér
- 100 g tejszín
- 2 db tojás
- 20 g cukor
A csokoládét a 25 gramm tejszínnel és a cukorral gőz fölött összeolvasztjuk. Ha felolvadt, a gőzről levéve belekeverjük a tojást és a hideg vízbe áztatott zselatint. Lehűtjük. A 250 gramm tejszínből habot verünk és lazán a kihűlt csokoládémasszához keverjük, majd hűtőbe tesszük.
Sütőtökmousse elkészítése:
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy serpenyőben, kevés vajon cukorral, fahéjjal és a 20 gramm tejszínnel átpároljuk. Hozzáadjuk a beáztatott zselatint, a reszelt gyömbért, és egy mixerben pürésítjük. Lehűtjük. A 150 gramm tejszínből habot verünk és lazán a kihűlt pürébe keverjük, majd hűtőbe tesszük.
Manduladacquoise (Habcsóktortalap) elkészítése:
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, az átszitált mandulalisztet nagy mozdulatokkal hozzákeverjük, sütőlapra öntjük és 1 cm vastag „piskótát” sütünk 170 °C-on, 8 perc alatt.
Meggyes rétes elkészítése:
A magozott meggyet a porcukorral és az összedarabolt tökmaggal összekeverjük. A réteslapokat kiterítjük, olvasztott vajjal megkenjük, a bekevert meggyet egy sorban a réteslapra tesszük, majd feltekerjük, a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, és 180 °C-os sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Gyömbérpüré elkészítése:
A tejszínbe belekeverjük a tojást, a porcukrot, belereszeljük a friss gyömbért, és gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
tejszín , fahéj , gyömbér , mandulaliszt , sütőtök , csokoládé , meggy , zselatin , tojás , tökmagolaj , réteslap , vaj