Receptek

Jakabos Zsu világbajnok spagettije

Jakabos Zsuzsa receptje

2024. szeptember 22.

Hozzávalók (4 személyre): kevés só, 2 gerezd fokhagyma, 125 g sós, kb. 1,5–2 cm-es széles, 3-4 mm vastag csíkokra vágott tokaszalonna, 2 ek száraz fehérbor, kevés olívaolaj, 6 db paradicsom, héjától és magvaitól megfosztva, felkockázva, 1 db friss, félbevágott csípős pirospaprika vagy csili, 400 g spagettitészta, 125 g frissen reszelt parmezán sajt





ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Ahogyan Jakabos Zsu készíti: „Az amatriciana egyik alapvető összetevője a tokaszalonna, amit kevés ­olívaolajon megpirítok, hozzáadom a fokhagymát, majd felöntöm a fehérborral. Amkor szinte teljesen elpárolgott, beleteszem a paradicsmot. Mindig teszek hozzá a tészta főzőlevéből is egy keveset. Még egy kis csilit szoktam hozzáadni, és a végén az elkészült ételt megszórom a reszelt parmezánnal. Bazsalikomlevelet tépdesek hozzá. Ha lendületben vagyunk, a tészta 8-10 perc alatt megfő, attól függően, milyen tésztát használunk, és körülbelül ugyanannyi időt vesz igénybe a mártás elkészítése is.” 



Jakabos Zsuzs , Spaghetti all’ amatriciana

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek