Jahni László receptje
2021. április 22.- 1 kg vadsüldőoldalas
- mangalicazsír: amennyi ellepi az oldalast
BBQ-szósz
- 1 kis fej fejes káposzta
- 2 dl almalé
- 1 db citrom
- 1 db zöld citrom
- almaecet
- só, cukor, római kömény
Az oldalast 10%-os sóoldatba tesszük egy órára. Ezután mangalicazsírban puhára készítjük 80 °C-on (a zsiradék lepje el, lehet sütőben vagy tűzhelyen is készíteni).
Ha kész, kivesszük a zsiradékból, megkenjük BBQszósszal, és 170 °C-on befejezzük a sütését 20 perc alatt.
A sütőtepsiben keletkezett pörzsanyagot felforraljuk a süldő csontjaiból készített alaplével, és mártássűrűségre redukáljuk.
A káposztasalátához vékonyan legyaluljuk a káposztát, sózzuk, cukrozzuk, ha elkezdi engedni a levét, akkor hozzáöntünk frissen préselt almalevet, almaecetet, a citrom és a zöld citrom facsart levét és reszelt héját, pici római köményt.
Vákuumzacskóba tesszük, és legalább kétszer átvákuumozzuk.
fejes káposzta , mangalicazsír , almalé , citrom , vadsüldőoldalas , almaecet , római kömény