Receptek

Vadsüldőoldalas BBQ, gyors káposztasaláta

Jahni László receptje

2021. április 22.
  • 1 kg vadsüldőoldalas
  • mangalicazsír: amennyi ellepi az oldalast

BBQ-szósz

  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 2 dl almalé
  • 1 db citrom
  • 1 db zöld citrom
  • almaecet
  • só, cukor, római kömény
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az oldalast 10%-os sóoldatba tesszük egy órára. Ezután mangalicazsírban puhára készítjük 80 °C-on (a zsiradék lepje el, lehet sütőben vagy tűzhelyen is készíteni).

Ha kész, kivesszük a zsiradékból, megkenjük BBQszósszal, és 170 °C-on befejezzük a sütését 20 perc alatt.

A sütőtepsiben keletkezett pörzsanyagot felforraljuk a süldő csontjaiból készített alaplével, és mártássűrűségre redukáljuk.

A káposztasalátához vékonyan legyaluljuk a káposztát, sózzuk, cukrozzuk, ha elkezdi engedni a levét, akkor hozzáöntünk frissen préselt almalevet, almaecetet, a citrom és a zöld citrom facsart levét és reszelt héját, pici római köményt.

Vákuumzacskóba tesszük, és legalább kétszer átvákuumozzuk.

Tálaláskor petrezselyemmel készített olajjal frissítjük.



fejes káposzta , mangalicazsír , almalé , citrom , vadsüldőoldalas , almaecet , római kömény