Bereznay Tamás receptje
2023. november 24.Hozzávalók:
40 dkg lecsepegtetett vörösbabkonzerv
5 dkg dió
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Kotányi hamburgerfűszer
só
olívaolaj
2 csokor petrezselyem
1 fej lila hagyma
2 db paradicsom
salátalevelek
4 db hamburgerbuci
vegán dresszing
A főtt babot villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott diót és petrezselymet, sót, fűszert, zsemlemorzsát, 2 ek olívaolajat, és alaposan összegyúrjuk. 4 db pogácsát formázunk belőle, amit kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütünk. Készíthetjük 220 fokos sütőben, ahol 15 perc alatt elkészül. A felbevágott bucikat megpirítjuk, és a felkarikázott zöldségekkel együtt összeállítjuk a hamburgereket.