A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libakolbász

Zoboki Zoltán receptje

2014. november 11.

Hozzávalók Sárosi Bella szakácskönyvéből:

  • libapecsenye
  • szalonna
  • borjúhús vagy  borjúmáj
  • vaj, liszt a rántáshoz
  • húslé
  • mogyoróhagyma, szarvasgomba
  • só, ecet, bors, tojás, disznóbél
  • zsír a sütéshez

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Libakolbász készítése 1907-ből:

"Maradék libapecsenyét apróra megvagdalunk, ugyanannyi reszelt szalonnát adunk hozzá, amennyi a hús, valamint ugyanannyi borjuhúst is. Az utóbbi helyett borjumájat is adhatunk. Lábasban vajból és lisztből rántást csinálunk, néhány kanál erős húslével fölkeverjük.  Ebbe tesszük a tölteléket, kevés mogyoróhagymát, néhány szarvasgombát, sót, kevés ecetet és borsot s a tüzön addig kavarjuk, mig meg nem sürüsödik; ekkor kihütjük, két tojást teszünk bele és meg hagyjuk keményedni. Az egészet gondosan kimosott disznóbélbe töltjük, erősen bekötjük, negyedóráig vizben kifőzzük, vagy zsirban megsütjük. Melegen kell tálalni."

(Sárosi Bella: Legjobb szegedi szakácskönyv, 1907)



liba , kolbász , libapecsenye , borjúhús , szarvasgomba , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra