Nagy Attila, Bori Mami étterem receptje
2020. november 10.- 10 db közepes kápia paprika
- 20 dkg báránycomb
- 20 dkg mangalicatarja
- 20 dkg marhacomb
- 1 db vöröshagyma
- 1-1 db sárga- és fehérrépa
- 1 db zellergumó́
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- 3 kg paradicsom
- só, cukor, bors ízlés szerint
A kápia paprikának eltávolítjuk a héját, majd beletöltjük a tölteléket, ami háromféle húsból, bárányból, marhából, mangalicából, továbbá zöldségekből és fűszerekből áll. Friss paradicsomból elkészítjük a paradicsommártásunkat, kakukkfűvel, rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük. Ebbe helyezzük a paprikákat, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük. A megfőtt paprikákat kivesszük a mártásból. A mártást átszűrjük, sóval, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.
kápia paprika , báránycomb , mangalicatarja , marhacomb , vöröshagyma , zellergumó , sárgarépa , fehérrépa , rozmaring , fokhagyma , kakukkfű