Receptek

Padlizsános báránykebab

Bereznay Tamás receptje

2020. július 15.
  • 1 kg kockázott báránycomb
  • 3 db kápia paprika
  • 2 db padlizsán
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 doboz 400 g-os hámozott paradicsom
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • só, bors
  • római kömény

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, ezt is lepirítjuk és ráöntjük a paradicsomkonzervet. Ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.

Közben a padlizsánt és a paprikát 190 °C-os sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve fóliával letakarjuk, 15 perc után mindkettőt meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágva a bárányhoz adjuk. Egy tepsibe borítjuk, a tetejére tesszük a koktélparadicsomokat, és forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.


báránycomb , kápia paprika , padlizsán , koktélparadicsom , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , római kömény

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra