Bereznay Tamás receptje
2020. július 15.- 1 kg kockázott báránycomb
- 3 db kápia paprika
- 2 db padlizsán
- 5 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 doboz 400 g-os hámozott paradicsom
- 20 dkg koktélparadicsom
- só, bors
- római kömény
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, ezt is lepirítjuk és ráöntjük a paradicsomkonzervet. Ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
A sütőből kivéve fóliával letakarjuk, 15 perc után mindkettőt meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágva a bárányhoz adjuk. Egy tepsibe borítjuk, a tetejére tesszük a koktélparadicsomokat, és forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
báránycomb , kápia paprika , padlizsán , koktélparadicsom , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsom , római kömény