Sárközi Ákos receptje
2020. július 4.- 1/2 kg tisztított burgonya
- 1 dl fehérbor
- 1 dl fehér vermut
- 1/2 l zöldségalaplé
- só, rózsabors
- lila céklapor
A burgonyát feldaraboljuk és vajon megpároljuk, felöntjük a borral és a vermuttal, visszaredukáljuk a folyadékot és elforraljuk az alkoholt, majd hozzáadjuk a zöldségalaplét is, ízesítjük és készre főzzük. Céklaporral rózsaszínre színezzük, és leturmixoljuk.
LEVESBETÉT:
- tápiókagyöngy (zöld színű, a használati utasítása szerint megfőzve)
- golyók forrázott burgonyából, lila burgonyából és édesburgonyából (karalábévájóval formázva)
- marinált barna enoki gomba (először forró serpenyőben átforgatjuk a gombát, majd rizsecet, fehér szójaszósz, fehér balzsamecet, víz, cukor és gyömbér forró keverékével leöntjük, és letakarva hagyjuk kihűlni)
- színes burgonyachips (nyers burgonya forró vízzel turmixolva, céklával, tintahaltintával, kurkumával színezve, kiöntve és szárítva)
- habosított kecsketej
- olívaolaj
burgonya , száraz fehérbor , fehér vermut , zöldségalaplé , rózsabors , lila céklapor