Nábelek Zsófia receptje
2020. október 14.Habcsók
Hozzávalók:
- 300 g cukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 6 db tojásfehérje
- 1/2 db citrom leve
- 1 csipet só
- 2 marék aprított pisztácia (vagy kesudió, mandula, dió)
Krém
Hozzávalók:
- 3,5 dl tejszín (min. 30% zsírtartalmú, de 35% az ideális)
- 1 ek porcukor
- 1 db citrom héja
- 150 g görög joghurt
- bogyós és szezonális gyümölcsök vegyesen
Habcsók elkészítése:
A cukrot és a keményítőt keverjük össze. A tojásfehérjét, a citromlevet és a sót kezdjük habosítani, majd 3-4 részletben adjuk hozzá a keményítős cukrot, amíg selymes, tömör, de nem törős habot kapunk.
Papírral bélelt tepsire halmozzunk belőle két karikát, nagyjából 20-22 centiméter átmérőjűre formázzuk mindkettőt – nem baj, ha a felülete fodrozódik vagy nem egyenletes.
vagy addig, amíg a habcsók halvány színt kap, kívülről száraz, de belül érezhetően puha még. Hagyjuk teljesen kihűlni, különben a tejszínhab elfolyhat rajta!
Krém elkészítése:
A tejszínt lassan kezdjük habbá verni a porcukorral, majd amikor már sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a joghurtot és a citromhéjat is. Verjük habbá, de ne teljesen tömörré, még maradjon krémes az állaga.
majd tegyük rá a második réteg habcsókot és a maradék krémet: a végén sok gyümölccsel fejezzük be a desszertet. Ha úgy kényelmesebb, lehet belőle két különálló pavlova is.
cukor , tojás , kukoricakeményítő , citrom , pisztácia , tejszín , porcukor , görög joghurt , szezonális gyümölcsök