Receptek

Réteges pavlova gyümölcsökkel

Nábelek Zsófia receptje

2020. október 14.

Habcsók
Hozzávalók:

  • 300 g cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 6 db tojásfehérje
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csipet só
  • 2 marék aprított pisztácia (vagy kesudió, mandula, dió)

Krém
Hozzávalók:

  • 3,5 dl tejszín (min. 30% zsírtartalmú, de 35% az ideális)
  • 1 ek porcukor
  • 1 db citrom héja
  • 150 g görög joghurt
  • bogyós és szezonális gyümölcsök vegyesen
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Habcsók elkészítése:
A cukrot és a keményítőt keverjük össze. A tojásfehérjét, a citromlevet és a sót kezdjük habosítani, majd 3-4 részletben adjuk hozzá a keményítős cukrot, amíg selymes, tömör, de nem törős habot kapunk.

Papírral bélelt tepsire halmozzunk belőle két karikát, nagyjából 20-22 centiméter átmérőjűre formázzuk mindkettőt – nem baj, ha a felülete fodrozódik vagy nem egyenletes.

Szórjuk meg az aprított pisztáciával, és tegyük 140 ˚C-os sütőbe 40-45 percre,


vagy addig, amíg a habcsók halvány színt kap, kívülről száraz, de belül érezhetően puha még. Hagyjuk teljesen kihűlni, különben a tejszínhab elfolyhat rajta!


Krém elkészítése:
A tejszínt lassan kezdjük habbá verni a porcukorral, majd amikor már sűrűsödni kezd, adjuk hozzá a joghurtot és a citromhéjat is. Verjük habbá, de ne teljesen tömörré, még maradjon krémes az állaga.

Az egyik felét halmozzuk az egyik habcsókra, szórjuk meg gyümölcsökkel,



majd tegyük rá a második réteg habcsókot és a maradék krémet: a végén sok gyümölccsel fejezzük be a desszertet. Ha úgy kényelmesebb, lehet belőle két különálló pavlova is.


cukor , tojás , kukoricakeményítő , citrom , pisztácia , tejszín , porcukor , görög joghurt , szezonális gyümölcsök

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra