A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zöldbableves

Veres István receptje

2019. augusztus 9.
  • 1 l zöldségalaplé
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb zellergumó
  • 35 dkg vajbab és más babok vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 szem paradicsom

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, a feldarabolt répát
és zellert, néhány percig forraljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Bő órányit főzzük gyöngyözve, majd hozzáadjuk a vajbabot (vagy más zöld hüvelyű babot), és pár percig forraljuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk friss, burgonyás kovászos kenyérrel.


vöröshagyma , zeller , fokhagyma , vajbab , paradicsom , sárgarépa , petrezselyemgyökér , zöldbab

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra