Cikkek

Magyar Konyha

2024. június 7.

hétvégi menü , meggyszósz , zöldborsóleves , tengeri süllő

Mindenki szeretne vendég lenni annál a háznál, ahol a következő menüsor készül el a hétvégén! Zöldborsóleves, amilyen eddig csak a Kistücsökben volt, Segal Viktor nyári süllője és egy könnyű meggyszósz, amitől minden vaníliafagyi átlényegül! Íme a Magyar Konyha hétvégi receptajánlója!

Zöldborsóleves
Itt a zsenge zöldborsó szezonja, amely sajnos véges, így akkor használjuk ki, amikor csak lehet! Jahni László, a Kistücsök séfje a kifejtett borsó héjával főzi az alaplevet, és a könnyű, híg borsólébe apróra vágott, blansírozott zöldségeket, kiszaggatott galuskát tesz. Esetleg cifrázható citrommal, gyömbérrel, kevés petrezselyemszárral, olívaolajjal.

A részletes recept itt található!


Sóban párolt tengeri süllő blansírozott zöldségekkel, kapros vajjal
Segal Viktor receptjének lényege, hogy csak friss hallal dolgozzunk. A friss halnak ugyanis csillog a szeme, mély vörös a kopoltyúja, a bőre csillogó és feszes. Bármilyen tengeri halat lehet sókéregben párolni, itt azonban tengeri süllőről van szó, amely megéri a fáradozást. Köretként friss zöldségek készülnek: karalábé, bébirépa és zöldbab, kaprosan.

Íme a recept!


Meggyszósz
Májer Erika a debreceni Jardin Cukrászda cukrászának receptje igazán nem bonyolult, némi meggylikőrrel ad a friss gyümölcsnek plusz ízeket. Ne feledjük, a jó meggyszósz igazi jolly joker. Feldobhatunk vele egy gombóc vaníliafagylaltot, de egy finom csokis brownie vagy akár egy szelet sült hús mellé is isteni lehet. A titka, hogy ne főzzük szét a meggyeket, a leve pedig maradjon kicsit folyékony, átlátszó.

Tovább a recepthez!


Kapcsolódó cikkek