Gálicz István receptje
2024. május 31.- 2 tk fehér balzsamecet
- 1 tk dióolaj
- 1 csipet METRO CHEF himalája só
- 1 csipet cukor
- 250 g METRO CHEF eper megmosva, negyedelve
- 1 csomag METRO CHEF fehér spárga megpucolva, hámozóval szeletekre gyalulva
- 600 g pisztrángfilé bőr nélkül, kiszálkázva
- 2 db szívsaláta megmosva, hosszában félbevágva
- 1 ek szőlőmagolaj
- só
A fehér balzsamecetből dióolajjal, sóval, cukorral és kevés vízzel tömény vinaigrette-et keverünk. Összeforgatjuk az eprekkel és a spárgával, majd pár órán át hűtőben érleljük, 30 percenként átforgatjuk.
Egy felforrósított serpenyőbe sütőpapírt terítünk, és ráfektetjük a pisztrángfiléket azzal az oldalukkal, ahonnan a bőrt lehúztuk. Amikor szinte teljesen átsült, papírral együtt kicsúsztatjuk pihentetni egy tányérra. A még forró serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, majd a vágási felületükkel lefelé megpirítjuk a salátákat.
Tálaláskor a salátát és a halfiléket megsózzuk, a marinált spárga-eper salátáról lecsöpögtetjük az öntetet.