Hírek

Kitzinger Szonja

2025. október 3.

A The Best Chef Awards a világ legjobb séfjeit ünnepli, elismerve kreativitásukat, innovációjukat és jelentős hatásukat a gasztronómia világában.


Tóth Szilárd, a Salt séfje két kést kapott a 2025-ös The Best Chef Awards díjátadón Milánóban. Szilárd két éve került be a 100 legjobb séf közé egyedüli magyarként, tavaly pedig rögtön két késsel járó World Class elismeréssel jutalmazták, amit idén is megtartott. Szilárd mellett a (Costes-csoporthoz tartozó) Rácz Jenő szintén World Class, a (Platán Gourmet-hoz köthető) Pesti István pedig Excellent elismerést kapott.



Pesti István



A The Best Chef ranglista tavaly átalakult, korábban a 100 legjobb séfet rangsorolták, mostanra már azonban egy (Excellent), kettő (World Class), vagy három kést (The Best) lehet kapni.



A The Best Chef Awards 2025 díjátadóján, Milánóban tartották, ahol három kiemelkedő séfet díjaztak kreativitásuk, szenvedélyük és a gasztronómia világára gyakorolt hatásuk miatt.



Az első helyezett Rasmus Munk lett (Alchemist, Dánia), aki a tudományt, művészetet és színházat ötvözi éttermi élményében, ezzel megőrizte a világelső séf címet.



A második Ana Ros (Hia Franko, Szlovénia) lett, aki a helyi ízeket és a globális hatásokat merész menükben egyesíti.



A harmadik díjazott Himanshu Saini (Trsind Studio, Egyesült Arab Emírségek), aki az indiai konyhát modern precizitással és tradícióval újította meg.




A The Best Chef Awards a világ legjobb séfjeit ünnepli, elismerve kreativitásukat, innovációjukat és jelentős hatásukat a gasztronómia világában. Az esemény célja, hogy összefogja és bemutassa a kulináris művészetek kiemelkedő alakjait, és teret adjon a gasztroközösségnek a tudásmegosztásra, együttműködésre és inspirációra. A díjakat nemcsak a technikai tudás, hanem a séfek jövőformáló látásmódja és társadalmi hatása alapján ítélik oda. 


Fontos, hogy a díj nem rangsorol hagyományos értelemben, hanem három kategóriában („három kés”, „két kés”, „egy kés”) ismeri el a szakácsokat a mesterségbeli tudás és hatás alapján, így átfogó képet ad  a gasztronómia kiválóságairól. A díjat 2017-ben alapították, és azóta folyamatosan nő a díjazottak és a szavazók száma.



Kapcsolódó cikkek