A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

A világ legjobb étterme ismét Botturáé

Magyar Konyha

2018. június 19.

Tegnap, június 19-én este hirdették ki a világ 50 legjobb éttermének a listáját. Meglepetés alig akadt, 2016 után ismét Bottura konyhája a legjobb.

A World’s 50 Best Restaurants gáláját Bilbaóban tartották – a baszk város és a környező régió gasztronómiai hagyományai bámulatosak.

1. Osteria Francescana (Modena, Olaszország) Séfinterjúnk itt!

Séf: Massimo Bottura

2. El Celler de Can Roca (Girona, Spanyolország) Séfinterjúnk itt!

Séf: Joan Roca

3. Mirazur (Menton, Franciaország)

Séf: Mauro Colagreco

4. Eleven Madison Park (New York City)

Séf: Daniel Humm

5. Gaggan (Bangkok, Thaiföld)

Séf: Gaggan Anand – Séfinterjúnk itt!

6. Central (Lima, Peru)

7. Maido (Lima, Peru)

8. L’Arpege (Paris, Franciaország)

9. Mugaritz (Errenteria, Spanyolország) Séfinterjúnk itt!

10. Asador Etxebarri (Axpe, Spanyolország)

11. Quintonil (Mexikóváros, Mexikó)

12. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York, USA)

13. Pujol (Mexikóváros, Mexikó)

14. Steirereck (Bécs, Ausztria) Séfinterjúnk itt.

15. White Rabbit (Moszkva, Oroszország) Séfinterjúnk itt!

16. Piazza Duomo (Alba, Olaszország)

17. Den (Tokió, Japán)

18. Disfrutar (Barcelona, Spanyolország)

19. Geranium (Koppenhága, Dánia) Séfinterjúnk itt!

20. Attica (Melbourne, Ausztrália)

21. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Párizs, Franciaország)

22. Narisawa (Tokió, Japán)

23. Le Calandre (Rubano, Olaszország)

24. Ultraviolet by Paul Pairet (Shanghai, Kína)

25. Cosme (New York City, USA)

26. Le Bernardin (New York City, USA)

27. Boragó (Santiago, Chile)

28. Odette (Szingapúr)

29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Párizs, Franciaország)

30. D.O.M. (São Paulo, Brazília) Séfinterjúnk itt!

31. Arzak (San Sebastian, Spanyolország) Séfinterjúnk itt!

32. Tickets (Barcelona, Spanyolország)

33. The Clove Club (London, Egyesült Királyság)

34. Alinea (Chicago, USA)

35. Maaemo (Oslo, Norvégia)

36. Reale (Castel Di Sangro, Olaszország)

37. Restaurant Tim Raue (Berlin, Németország)

38. Lyle’s (London, Egyesült Királyság)

39. Astrid y Gastón (Lima, Peru) Séfinterjúnk itt!

40. Septime (Paris, Franciaország)

41. Nihonryori RyuGin (Tokió, Japán)

42. The Ledbury (London, Egyesült Királyság)

43. Azurmendi (Larrabetzu, Spanyolország)

44. Mikla (Izstanbul, Törökorság)

45. Dinner by Heston Blumenthal (London, Egyesült Királyság) Séfinterjúnk itt!

46. Saison (San Francisco, USA)

47. Schloss Schauenstein (Fürstenau, Svájc)

48. Hiša Franko (Kobarid, Szlovénia) Séfinterjúnk itt!

49. Nahm (Bangkok, Thaiföld)

50. The Test Kitchen (Cape Town, Dél-Afrika)

Legjob női séf: Clare Smyth (Core by Clare Smyth, London) Séfinterjúnk itt!

A séfek díja: Dan Barber (Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, New York)

Legjobb cukrász (Pastry Chef): Cédric Grolet

Életműdíj: Gastón Acurio

A vendéglátás díja: Geranium (Koppenhága, Dánia)

Fenntarthatósági díj: Azurmendi (Larrabetzu, Spanyolország)

A legmagasabban kezdő: Disfrutar (Barcelona, Spanyolország)

Legnagyobbat emelkedő: Den (Tokió, Japán)

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra