Receptek

Almás krémes

Bereznay Tamás receptje

2020. február 28.
A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

AZ ALMATÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk fahéj
A KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a liszttel elkevert sütőport. Fakanállal simára dolgozzuk. A tésztát három egyforma részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk, majd egyenként 180 °C-os sütőben megsütjük.

Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, vagy burgonyareszelőn lereszeljük. Az almát a cukorral és a fahéjjal együtt megdinszteljük. A tejből három decit a cukorral felforralunk, a maradék tejjel pedig simára keverjük a pudingport. Ezután a forró tejhez öntjük a simára kevert pudingport, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A vajat kockára vágjuk, és apránként elkeverjük a meleg pudingporral. A tejszínből 2 dkg porcukorral kemény habot verünk. Miután majdnem teljesen kihűlt a krém, hozzáadjuk a tejszínhabot.

Ezután az első lapon elosztjuk az almatölteléket, rátesszük a következő lapot, megkenjük a vaníliás krémmel, és befedjük az utolsó lappal. A tetejét megszórjuk porcukorral, majd 3-4 órán át hagyjuk, hogy hűljön, és a lapok megpuhuljanak.



tojás , tej , alma , liszt , vaj , cukor , sütőpor , fahéj , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra