A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Almás-zelleres diópuffancs

Frideczky András receptje

2020. augusztus 3.

DIÓPUFFANCS
HOZZÁVALÓK:

  • 70 g tojásfehérje
  • 90 g kristálycukor
  • 80 g dió
  • 80 g porcukor

ZELLERMOUSSE
HOZZÁVALÓK:

  • 100 g angolzeller
  • 25 g natúr joghurt
  • 25 g tejszín (30%-os)
  • 25 g tejpor
  • 25 g kristálycukor
  • 25 g glükózszirup
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 db lime (lé+héj)
  • 4 g zselatin
  • 200 g tejszín (30%-os)

ALMAPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g jonatánalma
  • 1/2 db citrom
  • 25 g vaj
  • 25 g barna cukor

RAGU
HOZZÁVALÓK:

  • 50 g Granny Smith zöld alma
  • 30 g angolzeller
  • 30 g pirított dió
  • 10 db zellerlevél
  • 1 db citrom
  • 20 g kristálycukor
  • 100 g víz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A puffancshoz a tojásfehérjét 12 órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. Géppel felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a kimért kristálycukrot, és kemény habbá verjük.

A diót átválogatva ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, beleszitáljuk a tojásfehérje-masszába.

Nyomózsákból tetszőleges, de egyforma karikákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire, majd

30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten.

Ezután sütőben 150 °C-on sütjük 12-15 percig, és ha szükséges, még tovább szárítjuk néhány percig, sütőtől függően.


dió , alma , tojás , porcukor , angolzeller , natúr joghurt , tejszín , tejpor , lime , zselatin , glükózszirup , citrom , vaj , jonatánalma , Granny Smith zöld alma