Receptek

Almás-zelleres diópuffancs

Almás-zelleres diópuffancs

Frideczky András receptje

DIÓPUFFANCS

HOZZÁVALÓK:
  • 70 g tojásfehérje
  • 90 g kristálycukor
  • 80 g dió
  • 80 g porcukor

ZELLERMOUSSE

HOZZÁVALÓK:
  • 100 g angolzeller
  • 25 g natúr joghurt
  • 25 g tejszín (30%-os)
  • 25 g tejpor
  • 25 g kristálycukor
  • 25 g glükózszirup
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 db lime (lé+héj)
  • 4 g zselatin
  • 200 g tejszín (30%-os)

ALMAPÜRÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 250 g jonatánalma
  • 1/2 db citrom
  • 25 g vaj
  • 25 g barna cukor

RAGU

HOZZÁVALÓK:
  • 50 g Granny Smith zöld alma
  • 30 g angolzeller
  • 30 g pirított dió
  • 10 db zellerlevél
  • 1 db citrom
  • 20 g kristálycukor
  • 100 g víz
ELKÉSZÍTÉSE:

A puffancshoz a tojásfehérjét 12 órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. Géppel felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a kimért kristálycukrot, és kemény habbá verjük. A diót átválogatva ledaráljuk, elkeverjük a porcukorral, beleszitáljuk a tojásfehérje-masszába. Nyomózsákból tetszőleges, de egyforma karikákat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire, majd 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. Ezután sütőben 150 °C-on sütjük 12-15 percig, és ha szükséges, még tovább szárítjuk néhány percig, sütőtől függően.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább