A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Aszófői harcsa tepsiben

Jahni László receptje

2020. augusztus 1.
  • 150 g harcsafilé
  • 2 db sütni való burgonya
  • 4 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1/4 fej kis vöröshagyma
  • 2 ek tejföl
  • csipetnyi fűszerpaprika, só, bors, vaj


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy megfelelő sütőformát vajjal kikenünk, sózott-borsozott, karikára vágott burgonyával két rétegben kirakjuk, közé szeletelt füstölt szalonnát teszünk.

160 °C-ra előmelegített sütőben kétharmad készültségre sütjük,

majd a tetejére tesszük a sózott harcsaszeleteket.

A felét beborítjuk reszelt hagymával és fűszerpaprikával elkevert tejföllel, és 200 °C-os sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.

Kivesszük a tepsit, és a maradék füstöltszalonna-szeleteket a hal tetejére helyezzük, ami szépen ráolvad.


harcsafilé , burgonya , vöröshagyma , füstölt szalonna , tejföl , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra