Receptek

Avokádókrém

Avokádókrém

Saly Noémi receptje

Ezektől a kis rücskös körtéktől sokan idegenkednek, mert nem tudják, mit lehet velük kezdeni. Gyümölcs? Nem is édes! Bizony nem, ez sós. Íze nem sok van – hát persze, mert többnyire éretlenül árulják. Drága! Hát, igen, de egy nagyobbacska példányból két embernek készülhet finom előétel, így már más. Tegyük papírzacskóba, és hagyjuk három-négy napig szobahőmérsékleten. Amikor puha, akkor jó. Akkor az ember óvatosan kettévágja, tekerint rajta egyet, a nagy, fényes magot kanállal kiemeli, a krémes gyümölcshúst fürgén egy tálkába kanalazza. Öt perc. Mmm…

Avokádókrém

(4 fő részére)

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db szép, érett avokádó
  • 1 db kisebb salotta hagyma
  • 1/2 db citrom vagy lime
  • 2-4 db keménytojás
  • só, bors
 
ESZKÖZÖK:

éles kiskés, vágódeszka, keverőtál, kanál, villa, tojásvágó

 

ELKÉSZÍTÉSE:

Megfőzzük és lehűtjük a tojást, nagyon finomra aprítjuk a hagymát, kettévágjuk és a tálba kanalazzuk, majd villával péppé törjük az avokádót. Rögtön ráfacsarjuk a citrom levét, hogy ne barnuljon meg, hozzákeverjük a hagymát, sózzukborsozzuk, most jöhet az apró kockákra vágott tojás, és kész. Egy-két órát kibír a hűtőben, de a legjobb azon frissiben megenni.

 

 
CIFRÁZZAM?

Hagyma helyett jó egy-két gerezd szétnyomott fokhagyma, a bors mellé egy kis apróra vágott petrezselyem, koriander vagy bazsalikom. Tovább szaporítható puha krémsajttal, tejföllel vagy görög joghurttal, tehetünk hozzá nagyon apróra vágott zöldpaprikát vagy kápiát, nyáron egy felkockázott paradicsomot. Bátrak csinálhatják mexikói recept szerint friss zöld chilivel is. 

FELHASZNÁLÁSA:

Pirítósra kenve vagy mártogatónak, de tojást és paradicsomot is tölthetünk vele. Remek hozzá a crevette (pici rákocska) – és hűtsünk be egy flaska könnyű fehérbort vagy rozét.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább