Mógor Ferenc receptje
2020. április 3.- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek só
- csipetnyi cukor az élesztőhöz
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 ek só
- csipetnyi cukor az élesztőhöz
Elkészítése:
Az élesztőt egy bögrébe morzsoljuk, egy csipetnyi cukrot adunk hozzá és kézmeleg vízben lefedve 10 perc alatt habosra felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet apránként, amennyi egy jó kelt tésztához kell (se nem lágy, se nem kemény).
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/baguette1-700x525-770x_.jpg?token=21440c5a8ef77791d647f837a27d7059)
Kézzel vagy géppel gyúrjuk, amíg összeáll. Letakarva 1 órán át kelesztjük. A tésztát deszkán hajtogatjuk, végül baguette-et formálunk belőle és még letakarva 30 percig hagyjuk pihenni.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/baguette4-700x525-770x_.jpg?token=cde785192a6e0c63e36611dc19330bb6)
A tepsiben 3-4 helyen késsel bevagdossuk, vizet locsolunk rá és 260 °C fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/05/28/baguette-nyito-200403121817-266x266-770x_.jpg?token=ba2314ff6a06c337d721dcaff13dc092)