A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Balatonfenyvesi angustatár füstölt spárgával, érlelt tojással

Tóth Pál receptje

2019. július 12.
  • 40 dkg angus marha
  • 4 db tojás
  • 3 ek mustár
  • 1/2 dl szójaszósz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál spárga
  • 1 ek Marmite
  • 20 dkg vaj

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A húst egy éles késsel lekaparjuk, majd fűszerezzük a mustárral, szójával, fokhagymával és az apróra vágott vöröshagymával. A spárgát grillen megfüstöljük, majd a vajon sóval átforgatjuk, tálalás előtt kevés citromot facsarunk rá, és Marmite-tal kenjük meg (Angliából származó, sűrű, szendvicsre is kenhető, sós krém).

A tojást 64 °C-on 70 percig hőkezeljük, ezután a sárgáját egy napig savanyítólében érleljük (3:2:1 arányban víz, cukor, ecet összeforralva, ehhez a recepthez egyéves fenyőrügyben infuzionált savanyítólevet használtunk). Madársóskával, ropogós quinoával tálaljuk, mellé barnított vajat és ánizsos kalácsot kínálunk.



Marmite , mustár , szójaszósz , tojás , angus , spárga , vöröshagyma , fokhagyma