Receptek

Fogoly ecetes lében

Restaurante o Brasileiro (Mertola) receptje

2020. augusztus 6.
  • 2 db tisztított fogoly
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 db egész fokhagyma
  • 6 db babérlevél
  • 12 szem fekete bors
  • 1 pohár fehérbor
  • 1/4 pohár ecet
  • 2 pohár húsalaplé
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • só, bors
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A foglyot sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, olívaolajon kis kérget sütünk rá.

Kivesszük a serpenyőből, és ugyanabban az olajban átpirítjuk a hagymát és a kissé összetört fokhagymákat.

Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsokat, hozzáöntjük a bort, és néhány perc alatt visszaforraljuk. Hozzáadjuk az ecetet és az alaplevet, majd felforraljuk.

Beletesszük a foglyokat, és lassú lángon kb. 90 percig pároljuk.

Szálakra szedjük a húst és a saját levével tálaljuk.


fogoly , hagyma , fokhagyma , babérlevél , fehérbor , húsalaplé , ecet , olívaolaj , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra